Blogg

Skin confidence

Min tur nu - Sonens årliga hudproblem har inte återkommit!

Här sitter jag med en kopp te i handen och njuter till fullo, livet flyter på bra och det har det gjort sedan i januari. Kring årsskiftet började jag fundera på hur jag skulle kunna ta hand om mig själv på ett bättre sätt och kände att det var ”min tur nu”.

När jag hade funderat färdigt och laddat mentalt började jag med att utesluta vitt socker och kolhydrater i allt stoppade i mig. Det som hände i både kropp och knopp är helt otroligt! Jag blev på en gång mycket piggare, starkare och jag sov gott om nätterna vilket gjorde att jag vaknade utvilad och ”klar” i huvudet. När man som jag levt utan ordentlig sömn under många år pga. sonens jobbiga/envisa eksem och förkylningsastma var det en underbar känsla att min kropp svarade så snabbt på min nya livsstil. Nu när sonens årliga hudproblem INTE återkommer och det där kliandet och svidande som gjort livet för oss ALLA i familjen till ett stort kaos äntligen är ett minne blott kan vi alla dra en lättnads suck. Vi ska fortsätta med de rutiner som lett till denna vändpunkt och se till att hans hud håller sig i schak även framöver.

Jag gör, som många andra föräldrar, allt för mina barn och mår barnen dåligt har jag såklart alltid funnits där för dom oavsett om jag får den sömn jag behöver eller inte.

Från att tidigare komma till jobbet vid kl. 10:00 till att vara på plats redan vid 07:00 ibland redan vid kl. 06:00. Det var helt otänkbart tidigare! Inte en chans att jag skulle orkat vara på jobbet så dags. Men nu, nu måste jag bara till jobbet tidigare varje dag och det känns helt underbart! Mina dagar har blivit så mycket längre och jag hinner ju med hur mycket som helst. Att jag även minskat på vågen och runt midjan är bara ett stort plus.

Jag ska vara i Sälen ett par dagar för att fylla på med ännu mer energi innan vi avslutar april månad och välkomnar maj. Vår hund, en stor sol på blå himmelen, vit snö som ligger i backarna så långt ögat kan se och en själ som mår bra, vad mer kan jag begära?

Må väl och ta hand om er, för det ska jag göra!

/Marie

 

Bloggarkiv

 

Sonen vill inte äta sina svartvinbärskapslar och jag är rädd för bakslag …

marie  •  26 augusti 2017

Jag hoppas att han kommer på andra tankar snart då det är viktigt att få i sig sina svartvinbärskapslar för tillskott av Omega 3 och Omega 6 för hudens…

Läs mer

 

En mammas skräck för bakslag…

marie  •  26 juni 2017

Vi smörjer med krämen i ett par dagar och sonen tar sina kapslar och efter några dagar så är det helt bra igen.

Läs mer

 

Min tur nu - Sonens årliga hudproblem har inte återkommit!

marie  •  23 april 2017

Sonens årliga hudproblem har inte återkommit!

Läs mer

 

Hur har det gått för min son under hösten?

marie  •  28 december 2016

Jag kommer att ungefär var 6:e vecka skriva lite om hur det går för oss, men framförallt för min son som är född med torr och känslig hy.

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019