Blogg

Skin confidence

En mammas skräck för bakslag…

Sonen säger:

- Mamma det kliar på ögat.

 Nej! tänker jag panikartat, inte nu igen och inte där!

 - Kom så ska jag smörja dig, har du tagit dina svartvinbärskapslar? frågar jag per automatik.

- Ja, det har jag.

- Hur många kapslar? Kontrar jag direkt.

- 3 st.

- Ok, du ska nog ta 4st, uppmanar jag.

- Ok.

Jag smörjer in lite Quick Repair på ögonlocken och även i knävecken då det är lite rött, inte så mycket men jag kan ana den irriterade färgen, eller är det bara inbillning?
Vi smörjer med krämen i ett par dagar och sonen tar sina kapslar, efter några dagar är det helt bra igen. Ingen klåda eller liknande! Vi har då använt Blackcurrant Oil och Quick Repair Cream, ibland bara oljan ibland båda och ibland bara krämen.

Jag hoppades verkligen inte att de årliga symptomen, som han haft i alla år, skulle visa sig igen, att det inte var det återkommande eländet som på nytt hade startat i kroppen på honom, utan att det var en reaktion på den pollenexplosion som kom till oss i samband med värmen i maj.

Detta var i slutet av maj och nu är vi i mitten i juni och det är fortfarande ok, inga bakslag. Kan det vara de magiska kapslarna och krämen från Q for Skin som överraskar igen?

Sommarlovet snart är här och allt rullar på nu när ena sonen slutar 7:an och en annan går ut grundskolan med bravur. Det är några veckor kvar innan jag själv tar sommarlov, rättare sagt den 29/6 då stämplar jag ut för 6 veckors härlig ledighet tillsammas med barn, man och hund. Men jag ska först avsluta och börja planera inför nästa termin på arbetet dit jag ska tillbaka pigg och glad och fylld med en massa energi nu när det är dags att få koppla av.

I sommar ska vi bada i sjöarna där vi bor. Sonen frågade mig häromdagen:

- Mamma kan jag bada i sommar?
- Absolut, var min kommentar.

Jag förstår hans oro men vi ska testa och jag känner på mig att det kommer fungera bra i år! I värsta fall så får han gå upp och duscha så fort han kommer upp från vattnet och det är han ”med på”. Men jag har en god varm känsla i hjärtat, att i år kommer hans hud inte att reagera. Jag hoppas verkligen att jag har rätt…

.. fortsättning följer

Men hopp om en klifri sommar!
/Marie

Bloggarkiv

 

Sonen vill inte äta sina svartvinbärskapslar och jag är rädd för bakslag …

marie  •  26 augusti 2017

Jag hoppas att han kommer på andra tankar snart då det är viktigt att få i sig sina svartvinbärskapslar för tillskott av Omega 3 och Omega 6 för hudens…

Läs mer

 

En mammas skräck för bakslag…

marie  •  26 juni 2017

Vi smörjer med krämen i ett par dagar och sonen tar sina kapslar och efter några dagar så är det helt bra igen.

Läs mer

 

Min tur nu - Sonens årliga hudproblem har inte återkommit!

marie  •  23 april 2017

Sonens årliga hudproblem har inte återkommit!

Läs mer

 

Hur har det gått för min son under hösten?

marie  •  28 december 2016

Jag kommer att ungefär var 6:e vecka skriva lite om hur det går för oss, men framförallt för min son som är född med torr och känslig hy.

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019