Blogg

Skin confidence

Reflektion efter vintern

Äntligen har värmen kommit! Jag hade inte ens hunnit plocka undan barnens vinterkläder när vi fick ta fram shorts och solkräm.

Visst har vi längtat i år? Allt känns lättare när ljuset och värmen återvänder. Medan barnen leker på studsmattan passar jag på att reflektera över vinterperioden. Hur har vi klarat den mörka årstiden? Visst har förkylningarna avlöst varandra även i år och visst fick vi en omgång vinterkräksjuka, men huden har fungerat bättre trots kallt och blåsigt väder större delen av säsongen. Barnen har själva smort in sig och ätit sina svartvinbärskapslar så jag känner mig mycket tacksam över den balans vi funnit. 

En positiv och för mig oväntad effekt är hur svartvinbärs- och havtornskapslarna påverkat min son Isak sedan i höstas.

Isak är 8 år och går i 2:an. Han har det senaste året haft dålig aptit och varit trött och håglös i skolan. Vi har vid två tillfällen varit hos distriktsläkaren för att utesluta att han är sjuk eller har någon allergi.

När jag läste en artikel om att havtornsoljan kan ha en positiv effekt på vår kognitiva förmåga började Isak äta 1 havtornskapsel/dag utöver den svartvinbärskapsel han äter för sin torra hud. Det här var tidigt i höstas och jag har inte tänkt på det närmare tills för 3 veckor sedan då vi besökte Isaks klassföreståndare för utvecklingssamtal. Klassföreståndaren beskrev hur Isak verkar mycket piggare, gladare och har lättare att hänga med på lektionerna! Även här hemma har vi reagerat på att han är betydligt mindre håglös, han har fått en ökad aptit även om han fortfarande äter väldigt selektivt.

Kan näringsämnena i havtornskapslarna ha hjälpt till att stärka honom så att aptit och ork ökat? Spännande tanke, eller hur!

Ha en fantastisk dag!
Karin 

 

 

 

 

 

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

karin  •  18 mars 2019

Hur påverkas min hud av vintern och hur hjälper jag den att må så bra som möjligt

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019