Blogg

Skin confidence

Om Karin

Jag heter Karin och är en glad 4-barns mamma. Jag har alltid lidit av extremt torr och känslig hud och har sedan jag var barn varit beroende av starka kortisonkrämer. Mina besvär har i vuxen ålder mest suttit på händer, ben och i de värsta perioderna även på hals och i ansiktet. Som barn satt den torra huden som klassiska böjvecksbesvär. Jag har även en kontaktallergi mot två ämnen som är vanliga i de flesta parfymerade hudvårds- och rengöringsprodukter. Dessa ämnen undviker jag helt genom att bara använda oparfymerade produkter.

De senaste åren har jag börjat intresserat mig för hur kosten påverkar min torra och känsliga hud.

Under mina 4 graviditeter har besvären varit bättre och under dessa perioder har jag också varit extra noga med vad jag stoppat i mig. Efter sista amningen, när livet började rulla på i vanliga banor igen kom även besvären tillbaka i förnyad styrka! Som värst var det hösten 2012. Jag insåg att en förändring var nödvändig. När jag fick en bok om raw food i julklapp tog jag det som ett tecken på att det var dags! Vid nyår började jag äta 100% raw food. Jag tog bort alla mjölkprodukter, gluten och kött. Efter ca 10 dagar fick jag en enorm utrensningsreaktion där besvären blev mycket värre! Jag såg ut som en boxare med helt igensvullna ögon! Inte roligt!

Jag träffade, tack och lov rätt personer som uppmuntrade mig att fortsätta och efter ca 3 veckor klingade symtomen av! En av dessa personer som gav mig stöd var fantastiska Elinor på Q for Skin. Hon gjorde mätningar på min hud och lärde mig vikten av att tillföra kroppen rätt fettsyror både inifrån och utifrån. Jag fick med mig svartvinbärskapslar samt hela serien med svartvinbärsprodukter, kräm, olja och schampo. Nu kom den stora förändringen! När vi träffades igen och utförde samma mätningar såg vi avsevärda förbättringar i resultaten!

Sedan i februari 2013 är jag helt fri från besvär och har inte använt kortisonkräm en enda gång!

Vad gäller min kost så äter jag nu 50% raw food och 50% lagad vegetarisk mat. Jag utesluter fortfarande mjölkprodukter och kött. Ibland blir jag sugen på en smörgås och då unnar jag mig det men jag mår allra bäst när glutenintaget är lågt. Jag äter 3-4st svartvinbärskapslar per dag.

Min hud har nu en elasticitet och mjukhet som jag aldrig upplevt. Självklart är den fortfarande skör efter alla år med kortisonkräm men om jag är duktig och använder handskar vid disk och städning samt att återfukta händerna regelbundet under dagen så har jag inga besvär. Detta är för mig ett mirakel!

Här på bloggen kan du läsa om min väg till en hy i balans och om mina tips för att stötta kroppen optimalt! 

Bloggarkiv

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 April 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 November 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 June 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019