Blogg

Skin confidence

Min hud ger mig varje dag budskap om hur mitt liv ser ut just nu...

Jag älskar hösten

Nu vet jag att de som känner mig överseende kommer att skaka på huvudet och invända "Karin, så säger du om alla årstider!"
Ja, det stämmer nog. Jag älskar alla årstider, var och en har sin speciella charm, precis som jag älskar väldigt många människor, var och en med sina underbart unika egenskaper. Något som jag älskar lika mycket som de olika årstiderna är skiftet mellan dem.

Nu närmar sig hösten! Efter en intensiv sommar med husmålning, resor, aktiviteter med familjen och allt annat som ska hinnas med i sommarens höga tempo ser jag fram mot höstens lugnare karaktär. Nu pratar jag inte om att hösten innehåller skolstart, som i en stor familj med 4 barn innehåller minst dubbelt så många föräldramöten och utvecklingssamtal (har aldrig förstått hur den ekvationen går ihop?),fotograferingar, friluftsdagar, uppstarter och kickoffer, klädköp (hur kan barn växa typ 1 meter varje sommar?), allt detta hör hösten till. Den lugnare energi jag pratar om är den cykliska rörelse som gör att dagarna blir kortare, naturen börjar gå till vila, vi människor lugnar ner vårt inre tempo, behöver mer sömn, blir mer reflekterande... om vi tar oss tid att lyssna. Lyssna till naturen och till våra kroppar.

Många är de år då jag med outtröttlig energi plöjt på genom såväl årstider som andra cykler i mitt liv. Mitt i studier, yrkeskarriär och småbarnsår är det inte alltid lätt att finna den där stunden till att lyssna vare sig till kroppen eller själen och naturen är väl i dessa perioder mest nåt som passerar utanför bilfönstret på väg till eller från någon av dagens aktiviteter. Som egenföretagare och mamma är mitt liv fortfarande väldigt aktivt, tempot är högt och vissa veckor är det ett smärre under att logistiken håller. Skillnaden är att jag idag har en inre känsla av närvaro och lugn även mitt i stojet. 

Jag är så tacksam över min torra hud! Min hud ger mig varje dag budskap om hur mitt liv ser ut just nu! Om jag har jag ätit och sovit bra, jobbat i rätt tempo, skrattat tillräckligt etc. Vill jag bibehålla den balans jag uppnått behöver jag följa mina cykler. Mina egna cykler som menscykel och företagets säsonger samt årstiderna genom att tex. acceptera att jag behöver mer sömn och mindre aktiviteter under det mörka halvåret. Om vi far fram genom livet som om vi vore odödliga utan att tänka på hur vi tar hand om våra kroppar kan vi använda de mest fantastiska produkterna utan att se något större resultat! 

Nu kommer hösten, jag har ändrat antalet svartvinbärskapslar från 2 st per dag till 3 st per dag. Utöver mina svartvinbärskapslar äter jag även 2 havtornskapslar / dag. Under sommaren kan jag ibland slarva med att smörja in huden på hela kroppen, händerna är min torraste del så dem smörjer jag flera gånger dagligen, nu behöver hela kroppen få sin näring dagligen. Slarvar jag nu dröjer det inte många dagar innan huden på benen, armarna och ansiktet blir torr och narig.

Jag använder Quick repair cream som jag blandar med några droppar Nourishing oil för att hålla kroppens hud smidig. I ansiktet har jag min favorit Lingonberry Hi-Tech serum in Cream. Jag har aldrig haft en bättre ansiktskräm! 

Nu ska jag koka mig en kopp te och njuta av solen precis tittar fram bakom regnmolnen, 2 minuters lugn innan det är dags att köra en son till bandyträning, en annan till kompis samt hinna till föräldramöte för den yngsta som precis börjat förskoleklassen! 

Jag önskar er en härlig höstdag!
Karin

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019