Blogg

Skin confidence

Tonår och finnar hör ju ihop det vet vi, men hur kan vi sköta huden så att den blir så välmående som möjligt när hormonerna lever rövare i kropparna?

Plötsligt är hela huset fullt av tonåringar!

Ja, det är väl en sanning med viss modifikation. Endast två av fyra barn har fyllt tonåring, men de tar helt plötsligt så mycket mer plats, på mer än ett sätt! Deras gängliga kroppar förändras och har plötsligt fått dålig motorik, de äter och sover ofta och mycket, humöret skiftar från ena stunden till den andra och huden blev plötsligt prickig av finnar. Detta borde ju inte komma som en överraskning, men på något vis blev vi ändå förvånade, de var ju nyss så små! Våra pojkar är fantastiska och jag tycker det är underbart att se dem förvandlas till unga män. En ny relation växer fram! De är kloka och fattar egna och (i alla fall nästan alltid..) bra beslut. 

Vi har ju en historia med torr hud i familjen och har byggt en rutin kring detta. För några veckor sedan såg jag hur pojkarnas hud tydligt förändrats framförallt i ansiktet och insåg att det här kräver sin egen rutin. Mina pojkar är som pojkar är mest antar jag. De äter bra mat, men skulle gärna äta och dricka mer socker om inte föräldrarna hade sina "stränga" regler kring detta. Båda är fysiska och rör sig mycket. Datorer och spel är stora intressen så en hel del skärm blir det. (Föräldrarna trilskas med att ha en del begränsande regler även här..suck, tycker grabbarna)

Tonår och finnar hör ju ihop det vet vi, men hur kan vi sköta huden så att den blir så välmående som möjligt när hormonerna lever rövare i kropparna, var min fråga. Jag är en något gammaldags mamma (ytterligare ett minus när man har tonåringar har jag märkt) och har inte den medfödda rutin att föreviga alla händelser med mobilen som jag noterar hos mina barn. Av den anledningen finns tyvärr inga bildbevis av före och efter karaktär på vårt lyckade experiment. Jag är ledsen över detta men ni får helt enkelt lita på oss eller ännu bättre, prova själva!

Jag bestämde mig för att testa Q for Skins havtornskräm som ju är bra för stressad hud. (Jag har skrivit om mitt eget användande av krämen under en stressig period i ett tidigare blogginlägg). Bortsett från krämen behövdes det bra rengöring. Jag är uppvuxen med "tvål och vatten-filosofi" men har i vuxen ålder förstått att det finns andra sätt att ta hand om sin hud som är betydligt mer skonsamma. Alla är ju som bekant inte skapta i samma form och de tvålar vi möter i alla offentliga miljöer är av tydligt skiftande kvalité.

Nåväl, mina pojkar fick börja med att tvätta sina ansikten varje kväll med Cleansing milk och därefter smörja in ansiktet med Havtornskrämen. Så enkelt, tyckte båda! Till detta så äter mina killar Svartvinbärskaplsar, 2-3 stycken dagligen. Detta har de gjort de senaste 3 åren för att hjälpa deras torra hud inifrån. 

Det är ju här jag önskar att det fanns en fin före bild att lägga in...

Vi startade vår nya rutin på måndagen. Redan på fredagen samma vecka var de befintliga finnarna mindre röda och irriterade och glansigheten i huden hade mattats. Måndagen veckan efter hade inga nya finnar kommit och idag 3 veckor senare har 15-åringen inga synliga finnar i ansiktet och 13-åringen två mindre röda prickar på näsan, annars inget!
Gissa om det är nöjda killar!

Jag kommer att följa upp mina pojkars framsteg och har plockat fram mobilen för att föreviga dem i eftermiddag när de kommer från skolan så jag återkommer med mer bevis i kommande inlägg!

Nu önskar jag er alla en fin vecka!

Varm hälsning
Karin

 

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

karin  •  18 mars 2019

Hur påverkas min hud av vintern och hur hjälper jag den att må så bra som möjligt

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019