Blogg

Skin confidence

Min gröna kompis!

Fredag eftermiddag

Det är en härlig känsla när familjen, efter veckans aktiviteter landar tillsammans på fredagen!

Med en stor familj är det mycket som ska fixas och handlas, barn som ska hämtas vid skolan eller hos kompisar och sedan lämnas på olika aktiviteter…ett aktivt och underbart liv! När tempot skruvas upp är det lätt att slarva och att istället för lunch slänga i sig något snabbt men mindre hälsosamt. Dessa dagar (och nästan alla andra också) har jag sällskap av min gröna kompis!

smoothie

Min gröna kompis kan se lite olika ut beroende på mitt humör och innehållet i frukt- och grönsakslådan men är alltid full av näring och energi!

När jag lade om min kost och åt enbart raw food under 3 månader var dessa gröna smoothies stommen i min kost. Det blev snabbt en vana att mixa en stor sats och sedan dricka den under dagen. Dessa gröna underverk har många fördelar: enkla att göra, fungerar utmärkt som snabbmat, lätta att ta med och de förser mig med massor av flytande näring som är lätt för kroppen att tillgodogöra sig. Fantastiskt eller hur?

För att göra det så enkelt som möjligt försöker jag att inte ha för många ingredienser i mina smoothies. Tumregeln är: grönt ( t.ex spenat, grönkål, mangold, nässlor, kirskål, persilja…) frukt & bär (välj dina favoriter) vätska (vatten, inte animaliskt mjölkalternativ, frukt-grönsaks juice).

För att få smoothien krämig tillsätter jag avokado eller banan. Vill man höja näringsvärdet ytterligare går det utmärkt att tillföra olika former av superfoods t.ex vetegräspulver, spirulina, maca eller acai. Fråga i din hälsokostaffär! För att få tuggmotstånd pimpar jag ibland drinken med frön eller nötter av olika slag men som sagt: det ska inte vara komplicerat utan kännas enkelt och roligt!🙂

Jag brukar fylla kannan på min mixer och göra en stor sats smoothie på morgonen som jag sedan har med mig under dagen. Här kommer ett väldigt enkelt recept, lagom till ett större glas.

50- 100 g gröna blad
1,5-2 dl vatten
100 g frukt och/eller bär

Blanda allt i en mixer/blender och kör till krämig konsistens. Slå gärna upp din smoothie i ett fint glas och Njut!!

Vill du läsa mer om nyttan av gröna drinkar kan jag varmt rekommendera boken Grönt för livet av Victoria Boutenko.

Boken Grönt för livet

Med önskan om en trevlig helg!
Karin

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

karin  •  18 mars 2019

Hur påverkas min hud av vintern och hur hjälper jag den att må så bra som möjligt

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019