Blogg

Skin confidence

Här kommer en hyllning till Nourishing Oil!

För några dagar sedan fick jag frågan om vilken av  Q for Skins produkter jag använder mest. 

Mitt svar kom snabbt då det kändes självklart: Quick Repair Cream, den använder jag många gånger varje dag. Under dygnet som följde blev jag medveten om varje gång jag använde en produkt och plötsligt märkte jag att det fanns en doldis. En produkt som likt en riktigt god vän finns där hela tiden, någon vars hjälp jag får så ofta att det kan finnas en risk att vännen blir lite tagen för given... För att gottgöra detta vill jag idag lyfta fram en riktig favorit, en trotjänare som utan tvekan är den produkt jag använder i flest sammanhang!

 

Här kommer en hyllning till Nourishing Oil!

 

Jag börjar så gott som alltid min dag med en dusch och särskilt vintertid behöver jag, innan duschen smörja in armar, ben och ansikte med Nourishing Oil. När huden är insmord med oljan kan jag duscha och tvätta mig utan att huden torkar ut, oljan bildar en skyddande hinna. Efter dusch smörjer jag in min hud med en blandning av Nourishing Oil och Quick Repair Cream. Även mina fötter! Jag har problem med torra och spruckna hälar så jag är väldigt noga med att smörja in med olja innan jag sätter på mig strumporna. Hälarna har blivit mycket mjukare sedan jag började med det!Jag har kontaktallergi mot parfymämnen vilket gör att jag inte är bortskämd med att kunna använda produkter med doft. Den milda och friska doften i oljan gör att jag känner mig lyxig! Jag kanske verkar fåfäng men även känslan och lystern i huden gör att jag känner mig fin vilket är en känsla jag är mycket tacksam för efter alla de år jag haft skamkänslor för min hud.

Även om det låter som många moment på morgonen så tar det inte så lång tid och det är framförallt en stund som betyder mycket för mig. Det blir som yoga eller meditation, ett sätt att landa i kroppen och starta den nya dagen i närvaro, lugn och tacksamhet. Under dagen har jag ett högt tempo och försöker att komma ihåg att smörja in händerna efter varje handtvätt. Ibland går det för snabbt och jag glömmer men för att underlätta har jag en flaska med Quick Repair Cream i väskan.

 Efter dagens äventyr är det dags för kvällsrutinen! 

Som makeup borttagning använder jag min favoritolja igen! Jag masserar in oljan runt ögonen och tvättar sedan hela ansiktet med Cleansing Milk. Jag har ofta problem med torrhet på ögonlocken men det har blir mindre när jag håller huden smidig och förhindrar uttorkning. Efter tvätt är det Lingonberry Anti-Ageing Cream som gäller för mig. Även här njuter jag av den diskreta doften! Innan sänggåendet smörjer jag de torra delarna på kroppen med samma blandning som på morgonen. Hela fötterna får en omgång med oljan, sedan sätter jag på mig strumpor en stund. Jag vet att det inte är speciellt attraktivt med strumpor i sängen... men det är å andra sidan inte spruckna och nariga hälar heller. Så vill man vara fin....

Andra tillfällen då Nourishing Oil är familjens favorit är vid massage, torrhet kring naglarna och i hårbotten, skorv på småbarn och som lindring vid solsveda!

Fantastiskt eller hur? Visst är det en produkt med många användningsområden! Så nu vet jag vad jag ska svara om jag får frågan om min favoritprodukt igen!

Nourishing Oil!

Trevlig helg,
Karin

 

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019