Blogg

Skin confidence

Att bli sedd och lyssnad till...

Nyår har blivit en viktig högtid för mig.1 januari 2013 startade jag min vandring mot en mer eller mindre helt problemfri hud! 2017 blir mitt 4:e år utan irriterad, narig och sårig hud! Detta kan låta som något av en själklarhet men när man som jag sedan 3 års ålder dagligen lidit av en torr problemhud är det ett smärre mirakel.

Dessa 3 år har givetvis varit förknippade med arbete och ansvar. Att ändra sina väl inkörda matvanor är inget som sker helt lätt. Att lära sig hur jag på bästa sätt tillför min hud näring från både in- och utsida kräver också lite anpassning.

När jag nu reflekterar över tiden som gått sedan 2012, då mina hudproblem var som värst och inser hur mitt liv förändrats till vad jag vill kalla ett "normalt" liv är det som fyller mig med djup tacksamhet tanken på allt stöd jag fått under vägen! När jag led som mest av min hud kände jag mig oerhört ensam, jag skämdes och ville inte visa mig bland folk. Att aktivt söka hjälp skrämde mig då jag inte ville möta folks granskande blickar.

När jag genom personalen på en hälsokostbutik i Ängelholm kom i kontakt med Ellinor på Q for Skin möttes jag av förståelse, värme och inte minst kunskap. JAG blev sedd! Inte bara min hud och mina problem utan äntligen mötte jag någon som såg MIG, som frågade om Min upplevelse, om Min livssituation och om mina framtidsmål!Wow, jag blev en människa igen, inte bara ett hudproblem som fyllde mig med skam.

Såhär i efterhand förstår jag hur mycket just det betydde, att bli SEDD! Jag förstår hur viktigt just det var för att ge mig viljan och styrkan att fortsätta! 

Min vandring fortsätter och nu på mitt 4:e år upplever jag fortfarande samma stöd och samma helhjärtade uppbackning! 

Q for Skin har blivit en livsstil som genomsyrar hela vår familj och då menar jag inte bara de fantastiska produkterna utan i lika hög grad ideologin och sättet att SE våra medmänniskor. Att möta blicken och se personen som den fantastiska människa hen är, inte bara utifrån ytan! Varje människa är en unik individ med sin egen historia, sina egna tankar och sitt eget mönster i huden!

Jag ser med stor ödmjukhet och nyfikenhet fram mot det nya året!

Hoppas vi ses!

 /Karin

 

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019