Blogg

Skin confidence

Camilla

Vinterträning och huden

Vintertid är verkligen en påfrestande tid för huden. Ute är det kallt och rått och ofta med hård piskande vind från havet här i Helsingborg. Därför är det frestande att vistas och träna inomhus så mycket om möjligt. Men då kommer nästa utmaning - luften inomhus är ofta väldigt torr. Så den stackars huden får jobba som sjutton med att hela tiden reglera sig efter det hela tiden växlande klimatet. Särskilt märkbart blir det om man som jag åker iväg till solen under nästan 4 veckor och sen kommer hem igen. Solen gör oss gott men salta bad och för mycket sol gör huden torr och när man sen kommer tillbaka till vintersverige med en lång torr flygresa emellan så får huden verkligen utmanas.

Jag måste erkänna att vintern och speciellt flygresor alltid har varit en utmaning för mig. Särskilt kombinationen av att  bada/simma,  träna, sola och sen flyga får hela kroppen att flagna innan planet landat :)

Den här vintern/extrasommaren/flygresorna har dock varit milda mot min hy. Jag har laddat min kropp med Lingonkapslar för insidan, Lingonkrämen på utsidan och Quick Repair Cream och/eller Nourishing Oil på resten av kroppen. Ett stort plus är att det även varit så lätt att smörja barnen med de samma. De älskar både konsistensen och doften!

 /Camilla

Bloggarkiv

 

Vikten av balans och hur lätt det kroppen kan haverera

camilla  •  1 juni 2019

Ett tips till Dig som känner att det börjar bli för mycket och att kroppen säger ifrån är att stanna upp och reflektera över vad som känns belastande för…

Läs mer

 

Vinterträning och huden

camilla  •  10 mars 2019

Vintertid är verkligen en påfrestande tid för huden. Ute är det kallt och rått och ofta med hård piskande vind från havet här i Helsingborg. Därför är…

Läs mer

 

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

camilla  •  7 november 2018

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

Läs mer

 

4 långa triathlontävlingar på 8 veckor

camilla  •  4 september 2018

Jag är övertygad om att jag har havtorn, lingon och svartvinbärskapslarna att tack för det.

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019