Blogg

Skin confidence

Om Camilla

Hej,

Jag heter Camilla Lindholm Borg, fyller 44 år i år och är 2-barns mamma till Caisa 6 år och Emil 18 månader. Jag tävlar i en av världens hårdaste sporter, triatlon, vilket ställer höga krav både fysiskt och psykiskt på kropp, psyke och hud. Dessutom jobbar jag med att coacha andra och är grundaren och arrangör av Helsingborg Triathlon. 

Att vara i min ålder och dessutom småbarnsförälder är en utmaning i en sport där kvinnor är som bäst i 30 års åldern. Dessutom är det en belastning på huden då jag simmar i klorerat vatten 5–6 gånger i veckan och springer och cyklar i ur och skur oavsett väder. Ibland har min hud varit så torr på underbenen att den flagnat och efter ett sim pass har jag haft vita torrfläckar med flagnat hud i ansiktet och en kliande överkropp. Kost och näring har alltid varit väldigt viktigt för mig och jag brukar säga att är man 44år tävlar i elitidrott och är mamma till 2 småbarn så har man inte råd att slarva med något och definitivt inte kosten. Kosten är grunden för att träningen ska kunna utföras och kroppen återhämtas och jag anser mig väldigt påläst kring just denna. Och ändå...verkar det inte räcka till.

Jag började äta svartvinbärsoljekapslar när jag var gravid med mitt andra barn. Syftet var den lättillgängliga omega3 som är så viktigt för barns utveckling så inte så mycket jag själv. Det jag noterade var att även min hud för första gången blev så mycket bättre och mindre torr. När min son var född fortsatte jag äta kapslarna för jag vet att Omega 3 är väldigt viktigt för idrottare, både för kondition och muskeltillväxt. Nu har jag även kompletterat med havtornskapslarna som reducerar stress. Att träna på elitnivå är väldigt stressfyllt för kroppen Faktum är att all träning är stress för kroppen och det är under återhämtningen som kroppen bygger sig starkare.

Att vara tvåbarnsmor, jobba som tävlingsarrangör och coach med träningsveckor upp mot 28-30h i veckan är väldigt stressfyllt, en av sakerna hade räckt.  Därför är det kritiskt att hjälpa kroppen så att den kan återhämta sig och det gör jag bland annat med havtornskapslarna. Jag har även kompletterat med svartvinbärsoljan på huden och lingonkrämen i ansiktet.

Efter bara 2 veckor kunde jag simma ett pass i poolen utan att efteråt få torra fläckar i ansikte eller klåda av torr hud. Några torra underben har jag inte haft sedan jag började äta svartvinbärskapslarna när jag var gravid.

Mvh Camilla

Bloggarkiv

Vikten av balans och hur lätt det kroppen kan haverera

camilla  •  1 June 2019

Ett tips till Dig som känner att det börjar bli för mycket och att kroppen säger ifrån är att stanna upp och reflektera över vad som känns belastande för…

Läs mer

 

Vinterträning och huden

camilla  •  10 March 2019

Vintertid är verkligen en påfrestande tid för huden. Ute är det kallt och rått och ofta med hård piskande vind från havet här i Helsingborg. Därför är…

Läs mer

 

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

camilla  •  7 November 2018

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

Läs mer

 

4 långa triathlontävlingar på 8 veckor

camilla  •  4 September 2018

Jag är övertygad om att jag har havtorn, lingon och svartvinbärskapslarna att tack för det.

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019