Blogg

Skin confidence

Ellinor

Vi är som en bil - näring kan göra skillnad

Det finns många likheter mellan en bil och människokroppen. Det kan låta förenklande, men det är en bra liknelse för att illustrera vårt behov av rätt bränsle. Gamla välbehållna och omhändertagna bilar som får en högkvalitativ olja och vårdas på rätt sätt blir otroligt värdefulla på marknaden.  

Många är medvetna om att det finns livsnödvändiga proteiner, men färre är varse om att Omega 3 och Omega 6 i rätt balans och av god kvalitet är livsnödvändigt för att vi ska må bra. Den ”olja och bensin” som vi tillför vår kropp påverkar hur vi mår och känner oss. Hur du upplever dig själv — som en bil i toppskick eller en bil med behov av service — säger mycket om vad din hud behöver och orkar med. 

Jag brukar fråga människor som söker mig för rådgivning: Känner du dig som en begynnande rosthög (tappar hår, torr och glåmig hud, torra slemhinnorna, plitor i ansiktet och bristande ork) eller känner du dig som en sportbil? För mig är det otroligt viktigt att utgå från den situation som personen befinner sig i då vi alla har olika utgångslägen och behov.

Känner man sig som en skruttbil, så kan man uppleva en märkbar skillnad med näringsstöd från svartvinbärs-, havtorns- eller lingonfröoljan. Man får dessutom oftast bättre resultat genom att tänka stegvis. Första steget är att börja med svartvinbärskonceptet som innehåller milda produkter med lättupptaglig näring både inifrån och utifrån. Nästa steg brukar vara vårt havtornskoncept eftersom havtornsoljan har en fantastisk reparationskraft tack vare sitt rika innehåll av bland annat fettlösliga antioxidanter. 

Upplever man sig vara i gott skick, men vill minska tydliga tecken på rynkor och linjer samt få jämnare hudton och lyster, rekommenderar jag vårt lingonkoncept som i en studie på 8 veckor visat sig ge mycket fina resultat med synbar skillnad.

Även om det kan kännas hopplöst så är det faktiskt oftast inte så svårt att få bukt med sina problem om man ser kroppen som en bil och ger den rätt näring!  

Med vänlig hälsning,
Ellinor

Bloggarkiv

 

Vi måste våga prata om våra underliv!

ellinor  •  3 mars 2022

Intimbesvär är mer vanligt än ovanligt hos kvinnor. Vanliga bekymmer är torrhet, sveda, klåda, sprickor och illaluktande flytningar som lätt kan skapa…

Läs mer

 

Q for Skin har ett holistiskt synsätt

ellinor  •  1 januari 2022

En strålande och vacker hud kommer oftast inte av sig själv. Hälsa och välbefinnande påverkas av att insida och utsida är i balans.

Läs mer

 

Upplever du att huden eller hårbotten blir extra torr vid väderomslag?

ellinor  •  14 oktober 2021

Jag pratar dagligen med personer som besväras av torr hud, torr hårbotten eller torra, sköra slemhinnor. Egentligen spelar det ingen roll vart huden sitter;…

Läs mer

 

Tips torr, kliande vinterhud

ellinor  •  31 januari 2021

Kylan ute, den torra värmen inomhus och växlingen däremellan innebär påfrestningar för huden. Har man redan torr hud kan den bli ännu torrare och har man…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019