Blogg

Skin confidence

Tillbakablick, tacksamhet och hypopigmentering

Satt precis och kollade på foton och blev förvånad över hur jag såg ut förra våren. Hudbevären var synligt utbredda över ansikte, armar, skuldror, hals, dekolletage. Jag minns hur det påverkade mig mycket. Hur obekväm jag kände mig. Hur mycket krämer som gick åt, hur mycket tid det gick åt till att smörja in alla krämer.

Stressen jag kände över att duscha och därmed få ännu torrare hy.

Detta är bara minnen som väcktes till liv av bilder, fångade i min telefon. Inte längre min verklighet. Men det kunde lika väl ha varit det, kanske var det bara en slump att jag hittade nyckeln som funkade för just mig. Min hy är helt läkt och mitt liv går vidare, och enda anledningen till att jag ägnar tid till att skriva i den här bloggen är för att inspirera andra till att det finns hopp.

Jag hade länge hypopigmentering, alltså att huden tappar sitt pigment där man haft torr och känslig hud en längre tid, och ljusa fläckar/områden i hyn återstår. Minns att jag pratade med en hudläkare om det för ett par år sedan, om hur man kunde behandla det. Han sa att det inte fanns så mycket att göra åt det utan att jag fick leva med det, det skulle inte gå bort eftersom jag haft det så länge, sa han. Det trodde jag inte på, så jag provade ett antal kurer, med begränsad, om någon effekt.Nyligen insåg jag att min hypopigmentering är helt borta. Jag är inte längre fläckig på armar eller hals, dekolletage och skuldror, utan de vita områdena har till 100% återfått sin sunda, normala hudton.

Är detta tack vara Q for Skin´s produkter (det jag använt är Quick Repair Cream och Nourishing Oil)? Det har jag ingen aning om. Säkert är iallafall att hyn har fått vila från hudbesvär i drygt 6 månader nu, kanske var det vad huden behövde för att återställa pigmentet. Det är visst en del näring i produkterna också, så kanske snabbade på det hela.

Kroppen har börjat släppa på den posttraumatiska stress som hängt kvar efter hudbesvären. Jag får inte längre ett stresspåslag av att böja mina armveck; kropp och hjärna börjar vänja sig vid att det inte gör ont längre. Det tar sin lilla tid att läka, men när det är gjort så glömmer man fort!

I sommar ska jag njuta av att gå i linne utan att se fläckig ut, och bada i salta hav utan att det svider i huden!
Önskar dig en skön sommar! /Lina

 

Bloggarkiv

 

Svartvinbärsfröolja och Maghälsa

lina  •  19 december 2018

Det var inte förrän burkarna tog slut och det blev ett naturligt uppehåll i intaget som jag på riktigt kunde jämföra skillnaden i magens mående med och…

Läs mer

 

Ett år senare - hur mår min hud?

lina  •  4 oktober 2018

En tillvaro utan hudbesvär - vilken skillnad!

Läs mer

 

Q for Skins hudvård är allt som krävs för att hålla min hud i toppform..

lina  •  17 december 2017

Nourishing Oil, Quick Repair och Q Conditioner gör skillnad

Läs mer

 

Tillbakablick, tacksamhet och hypopigmentering

lina  •  9 juni 2017

I sommar ska jag njuta av att gå i linne utan att se fläckig ut, och bada i salta hav utan att det svider i huden!

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019