Blogg

Skin confidence

Om Julia

Julia före efter

Jag heter Julia och ag är 23 år och jobbar heltid som personlig tränare, så kost och träning är en stor del av mitt liv. För några månader sedan ville jag duscha och träna så sällan som möjligt, för jag visste att det startade kliande och svidande hud, vilket var väldigt frustrerande. Detta är nu inget problem längre och jag kan både duscha och träna utan att vara orolig för hudproblem, vilket är så skönt. Här nedanför ska du få läsa min historia från start.

Jag har hela livet haft problem med torr, känslig hud, vissa år mer vissa mindre. De sista åren har min hud varit sämre än någonsin och jag har testat både kortison, alternativa behandlingar och olika kurer. Allt har fungerat ett tag, men inte gett det slutgiltiga resultat där min hud och mage mår 100% bra. Jag har testat mycket själv med kosten när jag känt att vissa livsmedel triggar huden och magen blir sämre. Det har varit svårt att veta vad som startar reaktionerna i hud och mage. Jag undviker nu mjölkprotein och vetemjöl så strikt jag kan och ganska lite alkohol och socker.

För två månader sedan skrev jag ner detta: 

13/6-2017
Idag pratade jag med Ellinor på Q for Skin för första gången. Hon lät pålitlig, seriös och kunnig vilken jag kände var en lättnad och så glad för. När jag har pratat med många andra som velat hjälpa mig har det saknats något av dessa. Jag tycker det ska bli så spännande att se vart det här kan leda mig i för riktning! 

Vi diskuterade att jag ska försöka avstå mjölk, gluten, socker och alkohol så mycket som möjligt i en period framöver. Skälet till detta är att jag har märkt att mina eksembesvär blir värre av detta. Redan inom några timmar kan jag känna av försämring om jag fuskar och sen kan det ta upp till 4 dagar för att bli bra. Är det då värt att äta det som är fel för mig? Svar nej.

Huden idag är torr men inte lika dålig som den var för några dagar sedan.  Huden på halsen är stel och sårig, ögonlocken torra, ingen lyster i huden, knottrig och kliande hud på magen och i underlivet och hudvecken mot låren kliar. Magen är ostabil lös/hård om vart annat men ej uppsvälld.

Jag duschade precis innan jag tog bilderna och det kliade direkt när jag klev in i duschen och det var jobbigt konstant men skönt med värmen. För mig som älskar att duscha är det väldigt jobbigt att ej kunna njuta fullt ut.

Nu har det gått 2 månader sedan jag startade med: 

  • Svartvinbärskapslar
  • Havtornskapslar (1 månad sedan) 
  • Blackcurrant Oil
  • Quick Repair Cream 
  • Quick Relief Shampoo
  • Q Conditioner

Redan efter en vecka började jag märka resultat av att huden blev mjukare och magen började bli mer stabil. Resultatet än så länge är att kliandet har minskat med 70% jämfört med för 2 månader sedan. Får jag i mig något olämpligt (tror det är vetemjö) så klias det mycket i ca 3 dagar, sedan lugnar det ner sig igen.

 Min mage mår mycket bättre, mer stabil och harmonisk. Min hud är inte helt symtomfri, men så mycket bättre och jag bara längtar framåt i tiden när jag kan se ännu mer resultat.

Efter att ha infört Q for Skins produkter mår min hy bättre än någonsin, och i denna blogg kan du följa mig i jakten på en hud i balans.

 

Bloggarkiv

Efter ca 4 veckor in på resan var min hud mycket bättre...

julia  •  1 July 2018

Har du torr och känslig hud? köp kapslar och ät dem varje dag.

Läs mer

 

Långresa 3 månader, hur har det påverkat min hud?

julia  •  18 May 2018

Den första veckan i Thailand blev inte huden bättre, den var torr och kliade.

Läs mer

 

Vad jag har utsatt min kropp för, allt i hopp om att få min hy i balans

julia  •  8 December 2017

Alla dessa pengar jag lagt på krämer, alla dessa läkemedel jag utsatt min kropp för, allt i hopp om att få min hy i balans och känna mig självsäker. Jag…

Läs mer

 

Kosten har en jättestor påverkan på hur min kropp, mage och hud mår..

julia  •  23 October 2017

Jag lär mig mer och mer varje dag vad som passar min kropp bäst men det är inte jämt så lätt..

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019