Blogg

Skin confidence

Vad har jag märkt för skillnad med näring till huden även inifrån?

När jag skrev min kundberättelse i september så hade jag ännu inte börjat med kapslarna invärtes, utan använt främst schampot och hudkrämen, vilket jag fick förvånansvärt bra resultat med. Sedan dess har jag även tagit Svartvinbärskapslarna. Jag började långsamt med 1 kapsel, sedan 2 efter några dagar. Pratade med Q for Skin i denna veva och fick veta att jag kunde ta flera direkt, eftersom jag ätit så mycket fettsyror tidigare i form av fiskolja och jättenattljusolja, så det skulle troligen inte bli en chock för min kropp att börja med flera direkt. Jag ökade då till 4 kapslar per dag och upplevde en viss försämring i huden, den blev torrare, mer röd och irriterad. Minskade då dosen igen och huden blev lugnare. Efter detta trappade jag upp långsamt och fick ingen mer förstförsämring. Efter ett par veckor var jag uppe i 5 kapslar per dag och upplevde att huden var i bättre skick än tidigare, huden blossade inte lika mycket utan höll sig mer i schack, även om den ännu var torr och stram och behövde smörjas 2-3 ggr om dagen. Efter 5 veckor med Svartvinbärskapslarna så föreslog Q for Skin att jag skulle börja med Havtornskapslarna, vilket jag gjorde direkt. De är tydligen starkare än Svartvinbärskapslarna och brukar inte rekommenderas till atopiker, då vissa kan reagera på dem.

Jag märkte omedelbart en skillnad på min hy. Jag började med 1 kapsel och efter ett par dagar hade mina hudbesvär minskat betydligt. Detta gav mig stark tillförsikt - men jag vågade inte hoppas alltför mycket. Hopp är nämligen förrädiskt när man redan provat mycket och blivit bränd flertalet gånger; tillslut finns det inte mer hopp att tillgå, och då hopp börjar komma smygande så blir man rädd för att bli besviken ännu en gång. 

Anyways. Jag trappade upp Havtornskapslarna ganska fort, nyfiken på vad som skulle ske. Varannan dag ökade jag med 1 kapsel tills jag tog 5 kapslar/dag. Jag upplevde överhuvudtaget ingen förstförsämring, tvärtom. Huden svarade direkt med tacksamhet; hudirritationen försvann nästan helt på några dagar och torrheten i hyn minskade. Jag var förvånad över att vakna på morgonen utan att direkt behöva sträcka mig efter hudkrämen, i syfte att lindra en stramande hy. Min hud behövde helt enkelt inte smörjas så ofta längre. Jag var förundrad och kunde knappt förstå det. Skrev till Q for Skin om min påtagliga förbättring, och meddelade samtidigt att jag inte ville dra några förhastade slutsatser, utan att jag ville ge det mer tid. Dessutom hade vädret blivit mildare och då kan hudbesvären ibland bli bättre. 

Så jag har fortsatt med kapslarna i lugn tillförsikt. Alla möjliga väder har kommit och gått, vi har haft åtminstone -5 grader i några dagar och inomhusluften är och har varit väldigt torr, så torr att mina ögon blir torra. MEN, trots detta så har min hud inte varit torr! Trots att det är extremt torrt inne och minusgrader ute så är min hud mjuk och smidig - det finns inga torra, röda partier längre på min kropp och ingen hud som flagnar. Jag smörjer mig 1-2 ggr om dagen eftersom huden fortfarande är lite torr, där jag förut hade mycket torr och röd, irriterad hud.  

Under hösten så behövde jag använda Nourishing Oil innan dusch för att skydda huden, men det behövs inte längre. Jag kan nu duscha utan att behöva lida torrhetens kval efteråt. Jag smörjer fortfarande hela kroppen efter dusch, men förut har det inte hjälpt utan den ökade torrheten har suttit i ett par dagar efter dusch, vilket alltså inte är fallet nu.

Den här stora förbättringen av min hud är fortfarande en nyhet för mig, och jag vågar inte helt lita på att resultatet kommer bestå. Jag hyser dock stort hopp till det nu. Jag vågar tillåta mig att hoppas, bjuda in lugn och tillförsikt i mitt sinne. 

Jag har inte ändrat min kost på något sätt. Jag har sedan flera år undvikit socker, gluten och mjölkprodukter, så någon förändring kostmässigt var inte nödvändig. Möjligen är detta en av anledningarna till min snabba förbättring, att min kropp inte är belastad av sådan kost. Jag har heller aldrig någonsin använt kortison och har alltid i största möjliga mån använt naturliga produkter. Min kropp är således inte heller belastad av en sådan historik, vilket också kan vara en anledning till min snabba förbättring, utan nämnvärd förstförsämring.

Jag har använt Havtornskapslarna i 1 månad och Svartvinbärskapslarna i 2 månader. Jag tar nu 5 Havtornskapslar och 4 Svartvinbärskapslar per dag. Jag minskade från 5 till 4 på Svartvinbärskapslarna då jag upplever att min kropp svarar bättre på Havtornskapslarna. 

Jag är oerhört tacksam över min förbättrade livskvalité, och ser fram emot att prova produkterna under en längre tid.

Varma hälsningar,
Lina

Bloggarkiv

 

Svartvinbärsfröolja och Maghälsa

lina  •  19 december 2018

Det var inte förrän burkarna tog slut och det blev ett naturligt uppehåll i intaget som jag på riktigt kunde jämföra skillnaden i magens mående med och…

Läs mer

 

Ett år senare - hur mår min hud?

lina  •  4 oktober 2018

En tillvaro utan hudbesvär - vilken skillnad!

Läs mer

 

Q for Skins hudvård är allt som krävs för att hålla min hud i toppform..

lina  •  17 december 2017

Nourishing Oil, Quick Repair och Q Conditioner gör skillnad

Läs mer

 

Tillbakablick, tacksamhet och hypopigmentering

lina  •  9 juni 2017

I sommar ska jag njuta av att gå i linne utan att se fläckig ut, och bada i salta hav utan att det svider i huden!

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019