Blogg

Skin confidence

Jag har börjat få små torrsprickor runt naglarna samt en narighet i handflatorna...

Underbar höst! Hög luft, klarblå himmel och sol som fortfarande värmer. Träd vars lövverk skiftar i underbara färger. Visst är det härligt!?

Jag gillar jag verkligen hösten, den ger mig energi och får mig en känsla av nystart. Men det finns en detalj med hösten som jag finner mindre angenäm och det är luften som blir torrare och effekten detta har på min hud.

För två veckor sedan kände jag att mina händer började blir torrare. Jag började få små torrsprickor runt naglarna samt en narighet i handflatorna. Mina händer har hela sommaren varit mjuka och bekymmersfria med den elasticitet jag nu vant mig vid.

Under juni-september har jag ätit 3-4 svartvinbärskapslar dagligen. Vis av tidigare års erfarenhet insåg jag nu direkt att det var dags att öka dosen inför höst-vintersäsongen.

Förra veckan ökade jag dosen till 5 kapslar dagligen och precis som vid tidigare tillfällen så dröjde det inte mer än 6 dagar innan jag märkte skillnaden i huden. Inga fler sprickor uppkom och de gamla började bli bättre! Nu en vecka senare är sprickorna helt borta och huden är lika mjuk som i somras. Jag förvånas varje gång över hur snabbt det ger resultat. Efter alla hemska vintrar med spruckna ibland blödande fingrar och händer är jag så tacksam och förundrad över att ha funnit ett redskap som hjälper mig. Det ger en väldig trygghet att veta att jag kan reglera torrheten under de olika årstiderna genom att justera mängden kapslar.

Nu fortsätter jag med 5 svartvinbärskapslar dagligen tills vädret ändrar sig ytterligare och vi närmar oss vintern. Jag ökar dosen successivt och som mest äter jag 7 kapslar när vädret är som kallast och torrast.

Hälsningar
Karin

Spara

Spara

Bloggarkiv

 

Torra händer av allt tvättande

karin  •  2 april 2020

Torra händer av allt tvättande

Läs mer

 

Skam är det jag känner, SKAM.

karin  •  14 november 2019

Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.

Läs mer

 

Tänk att jag fixa i trädgården och att händerna håller

karin  •  12 juni 2019

Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…

Läs mer

 

karin  •  18 mars 2019

Hur påverkas min hud av vintern och hur hjälper jag den att må så bra som möjligt

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019