Blogg

Skin confidence

Jag har fått en ökad frihet och är inte begränsad i vardagen längre...

Mitt förra inlägg skrev i början av december. Så vad har hänt sedan dess? 

Jag kan summera det till att jag har fått en ökad frihet - rejält ökad. Jag är inte begränsad i vardagen längre, och jag har haft glädjen att utforska den nya situationen och häpnas över hur stor skillnaden är. 

Kortfattat i punktform:

  • Jag kan bada och duscha när jag vill och hur ofta jag vill
  • Jag behöver knappt använda hudkrämer längre 
  • Jag tål många fler produkter generellt och i matväg i synnerhet, utan att få en eksemreaktion

Och här kommer den långa versionen.

Vi har en jacuzzi i trädgården som håller 38 grader C året runt. Tidigare har jag badat i den sporadiskt, och då och utan helhjärtad glädje, eftersom konsekvenserna har varit illröda hudpartier och en ökad torrhet i hyn som hållit i sig 2-3 dagar, och försämrad nattsömn som följd. Ofta har jag förstås valt bort jacuzzin då familj och vänner badat. I december var min hy dock i så bra skick att jag provade att bada, och det helt utan konsekvenser för min hy! Jag badade flera gånger under en vecka och märkte inte ens av en ökad torrhet i huden. Vilken frihetskänsla! Jag har hoppat i jacuzzin bara för att njuta, njuta av min nya frihet, njuta av att kunna delta fullt ut i aktiviteter, och i livet. Efter badet har jag smörjt hela kroppen med Quick Repair Cream och ibland blandat ut den med Nourishing Oil, och det har varit allt som behövts. Dagen efter har jag ofta inte ens behövt smörja mig. 

Samma glädje och frihet är det att kunna duscha. Jag kan duscha varje dag om jag vill, helt utan sviter. Det som tidigare var komplicerat och orosladdat, är nu enkelt och roligt. Förut fick jag förvärrade eksem och ökad torrhet på hela kroppen av att duscha. Det kunde smärta att böja armbågarna eller sätta sig på huk, pga torr och irriterad hud som stramade och drog. Detta är nu bara ett minne. Jag njuter nu av att duscha, och slipper all oro och smärta. Min hy är fin och mitt sinne är lugnare. 

Sedan december har jag haft en förvånansvärt liten åtgång på hudprodukter; jag behöver helt enkelt inte smörja så ofta. Jag smörjer mig alltid efter dusch och bad, men däremellan går det allt längre tid mellan gångerna. Det började med att jag endast behövde smörja 1 gång/dag (från 2-3 ggr), sedan varannan, och i nuläget så är det bara efter dusch/bad. Vilken frihetskänsla! Jag är inte längre beroende av att ta med en hudkräm vart jag än går. 

Och så var det maten. Jul och nyår har passerat, en period som under många år har varit smått orosladdad, pga all frestande mat som har förvärrat mina eksem. Det har behövts ganska lite socker för att mina eksem skulle blossa, med klåda, nattliga uppvak, oro och estetiskt otilltalande uppsyn som följd. I år så åt jag ett par hekto godis dagen innan jul, modig till sinnes då jag var helt eksemfri. Det passerade förbi helt utan konsekvenser. Otroligt! Jag fortsatte därför med godisfrossan på julafton, juldagen och annandagen. Min hy höll sig intakt! Böjvecken lyste vita och fina, inte ett spår av början till eksem! Det är magiskt att uppleva. Efter de dagarna började magen protestera så smått, så jag slutade med godiset och återgick till en balanserad diet, men nu vet jag att det går. Att jag klarar av så mycket mer än tidigare. Sedan dess har jag även varit på diverse bufféer som förut skulle fått mina böjveck att anta en blodröd nyans och måhända spricka i hyn med klåda, blodvite och smärta som följd; men som nu inte visat det minsta tecken på avsteg från min normala kost. Vilken frihetskänsla! 

Jag har överhuvudtaget inga hudbesvär längre. Även mina läppar är mjuka och fina, inte alls nariga som de varit många andra vintrar. På tal om läppvård så har jag använt läppcerat x antal gånger dagligen de senaste 20 året, man kan säga att jag är beroende. För något år sedan fann jag det bästa ceratet någonsin - det återfuktar oerhört bra och läpparna har hållit sig mjuka och fina även vintertid. Jag upptäckte nyligen att det är baserat på havtornsolja! Utan att jag insett det har jag använt havtornsolja på läpparna under lång tid och varit lycklig över detta cerats välgörande effekt, för att nu i november upptäcka havtornskapslarna och njuta av en dramatiskt läkande effekt på min hud. Tack havtornsguden! Tack havtornsbuskarna och alla humlor och bin som pollinerar dess blommor och möjliggör mognaden av detta bär, som har en så potent och välgörande kraft. Jag har personligen provat en uppsjö av produkter och tillskott utan varaktig effekt, tills jag provade havtorn som grejade biffen på nolltid.

Mina besvär har ofta känts som ett handikapp, jag har varit begränsad, inte kunnat delta i aktiviteter med samma bekymmerslösa lättsamhet som många andra, utan tagit hänsyn till min huds kondition vid val av aktiviteter. Exempelvis har träning med svettning som följd har inte varit ett självklart val. Nu känner jag mig som en fri människa. Jag känner stor tacksamhet över att så mycket av mina resurser i form av tankar, energi och tid nu kan gå till annat. 

Jag tar idag 6-7 havtornskapslar och 2 svartvinbärskapslar dagligen. 

Tacksam!

Hälsningar,
Lina

 

 

Bloggarkiv

 

Svartvinbärsfröolja och Maghälsa

lina  •  19 december 2018

Det var inte förrän burkarna tog slut och det blev ett naturligt uppehåll i intaget som jag på riktigt kunde jämföra skillnaden i magens mående med och…

Läs mer

 

Ett år senare - hur mår min hud?

lina  •  4 oktober 2018

En tillvaro utan hudbesvär - vilken skillnad!

Läs mer

 

Q for Skins hudvård är allt som krävs för att hålla min hud i toppform..

lina  •  17 december 2017

Nourishing Oil, Quick Repair och Q Conditioner gör skillnad

Läs mer

 

Tillbakablick, tacksamhet och hypopigmentering

lina  •  9 juni 2017

I sommar ska jag njuta av att gå i linne utan att se fläckig ut, och bada i salta hav utan att det svider i huden!

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019