Blogg

Skin confidence

Camilla

Senaste blogginlägget

Vikten av balans och hur lätt det kroppen kan haverera

camilla  •  1 June 2019

 

 

För ca 7 månader sedan råkade jag ut för det som många kvinnor verkar råka ut för just nu; utbrändhet men även sköldkörtelproblem som gör att man blir väldigt trött och får en rad olika problem med kroppen som är allt annat än trevliga. För mig fanns inget annat att göra än att kapitulera och lägga ner allt som hade med träning, krav och prestation att göra samt göra en omstart för att komma tillrätta med orsaken till överbelastningen som orsakat detta.  För i mitt sinne fanns inget annat alternativ för mig. Jag gav ”all in” och ändrade allt jag kunde ändra såsom kost, hur jag andas, tänker etc.

En stor pusselbit var att ladda kroppen på utsidan och insidan med Omega 3 & 6 som finns i Q for Skins kapslar/krämer. GLA fettsyran (Omega 6) som finns i Svartvinbärskapslarnaär toppen för huden vilket blir extra viktigt när man har en nedsatt sköldkörtel eftersom huden då ofta blir torr. Men även Omega 3 som också finns i svartvinbärsfröoljan är också viktigt för slutkörda personer eftersom det är så viktig näring för vår hälsa. Att sen stötta med Havtornskapslar ger kroppen en extra boost av antioxidanter för att ge kroppen ett näringsstöd mot fria radikaler.

Efter en tid började jag försiktigt motionera för att sedan börja träna igen och förra helgen genomförde jag min första löptävling, 10 km Springtime i Helsingborg och kom 2a. Jag har svårt att sätta ord på alla emotioner jag hade innan, under och efter loppet. Det var känslosamt att komma i mål och än mer att komma på pallen efter allt jag varit med om! Samtidigt är jag ödmjuk inför vetskapen om att jag repat mig otroligt snabbt, men att jag inte är i 100% balans ännu. Jag är också ödmjuk inför alla lärdomar jag fått samt gåvan om att jag nu har ett mycket känsligt system för stress.... det känns som att kroppen tidigt varnar mig nu ifall jag skulle göra något som inte är bra för mig genom att signalera högljutt. 

Ett tips till Dig som känner att det börjar bli för mycket och att kroppen säger ifrån är att stanna upp och reflektera över vad som känns belastande för just Dig. I mitt fall så vet jag nu att det inte är mängden fysisk träning, som många kan tro, utan det var att få ihop livspusslet som periodvis kan bli för mycket.

Bloggarkiv

Vikten av balans och hur lätt det kroppen kan haverera

camilla  •  1 June 2019

Ett tips till Dig som känner att det börjar bli för mycket och att kroppen säger ifrån är att stanna upp och reflektera över vad som känns belastande för…

Läs mer

 

Vinterträning och huden

camilla  •  10 March 2019

Vintertid är verkligen en påfrestande tid för huden. Ute är det kallt och rått och ofta med hård piskande vind från havet här i Helsingborg. Därför är…

Läs mer

 

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

camilla  •  7 November 2018

Hösten brukar tära på min kropp, psyke och hud, men inte i år. Jag är övertygad om att det är svartvinbärs- och lingonfröoljan som bidragit till detta.

Läs mer

 

4 långa triathlontävlingar på 8 veckor

camilla  •  4 September 2018

Jag är övertygad om att jag har havtorn, lingon och svartvinbärskapslarna att tack för det.

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019