Blogg

Skin confidence

Om Stina

Jag har alltid varit nöjd med mig själv, mitt utseende och inte haft några större bekymmer med vare sig min hy, hår eller kropp. Som tonåring klarade jag mig undan akne och humörsvängningar. Jag mådde bra helt enkelt.

År 2012 slutade jag äta p-piller, efter 8 år av knaprande. Jag kände helt enkelt att jag inte villa mixtra mer med mina hormoner och ett år senare, i slutet av år 2013, började vad som nu har pågått länge, flera års obalanserad hy, hår och mående.

Det började med att jag fick en del finnar i ansiktet. Jag försökte bli av med den genom att tvätta, skrubba, klämma och sminka över. Det kändes som att det bara blev värre. Varje gång jag tittade mig i spegeln såg jag mig själv som en enda stor finne. Jag bokade rådgivning med hudterapeut, gjorde hudanalyser på apotek, besökte en homeopat, betalade dyra pengar för hudprodukter som var så starka att huden torkades ut och köpte smink för dyra pengar för att bli kvitt finnarna. Ingenting hjälpte.

På sommaren blev det alltid bättre. Solens strålar verkade vara bra för min hy och humöret var alltid bättre på sommaren. Så fort det blev höst/vinter blev finnarna värre och jag ville helst gå i ide. Efter två år av finnar spelade det ingen roll vad det var för årstid, jag hade mina finnar konstant, vare sig det var sommar, höst, vinter eller vår. Jag fick sämre självförtroende och blev mer tyst i sociala sammanhang. Jag ville inte att någon skulle titta på mitt ansikte.

Jag upplevde även andra förändringar hos mig själv som jag tidigare inte känt eller haft problem med. Humöret pendlade som berg och dalar och jag kunde inte kontrollera alla känslostormar. Jag svettades mycket på dagen och kunde vakna vissa nätter av att jag var genomblöt på kroppen. Mitt hår blev tunt och livlöst och jag kände mig väldigt nedstämd under vissa perioder. Jag försökte träna, blev vegetarian, åt mindre socker, sov ordentligt och försökte minska den dagliga stressen med yoga, men ingenting resulterade i en förändring.

Vårdcentralen ville ge mig starka tabletter mot finnarna och diagnostiserade mig med PMS/PMDS för mitt mående och erbjöd medicin. Jag tackade nej. Jag ville välja något naturligt som inte kunde skapa mer obalans i min kropp. Jag gick till en hälsokostbutik i Örebro och där vände allt!

Personalen i hälsokostbutiken var lyhörda, engagerade och ville hitta det bästa för mig. De rekommenderade svartvinbärskapslar med svartvinbärsfröolja i som innehåller näringsrika fettsyror. Jag började äta två kapslar på morgonen och två på kvällen och redan efter en månad hade de värsta finnarna (som var smärtsamma) börjat försvinna. Jag gick till hälsokostbutiken med jämna mellanrum för att visa min hy, rådfråga personalen och för att köpa ytterligare en burk. Efter fyra månader var mina finnar borta och till min förvåning även de andra hormonella/kroppsliga problemen. Jag blev förvånad över hur lätt jag kände mig i sinnet och hur ljust jag såg på vardagen. Nu var jag återställd och det var tack vare svartvinbärsfröoljan.

Som ni säkert förstår rekommenderar jag verkligen svartvinbärskapslarna. Jag har även börjat använda Q for Skins hudvårdsprodukter som, enligt mig, är det mest fantastiska som jag har provat. Så om du har liknande besvär, köp svartvinbärskapslar och prova för en tid, för mig var det helt klart värt och jag äter dem än! Jag vill också tacka Q for skin som har varit väldigt stöttande under flera telefonsamtal i samband med att jag använt deras produkter.

Mvh
Stina Ohlsson

Bloggarkiv

Hormoner och hudbesvär del 2

stina  •  25 November 2018

Under en lång tid har svartvinbärskapslarna varit mitt skydd för att hålla en del hormoner under kontroll, vilket har fungerat utmärkt, men om jag har…

Läs mer

 

Hormoner och hudbesvär

stina  •  8 October 2018

Under en lång tid har svartvinbärskapslarna varit mitt skydd för att hålla en del hormoner under kontroll, vilket har fungerat utmärkt, men om jag har…

Läs mer

 

Min hy klarar av väderomslag bättre med Q for Skin

stina  •  11 September 2018

Nourishing Oil förbättrar huden på två-tre dagar.

Läs mer

 

Stress, oro och hur huden påverkas

stina  •  11 July 2018

Jag har inte ätit mina svartvinbärskapslar på en hel vecka. Jag bestämde jag för att ta ett uppehåll och gissa vad, jag har fått så mycket finnar på käklinjen…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019