Blogg

Skin confidence

Samma kräm i ansiktet som på kroppen. Är det ens möjligt?

Jag har väldigt lätt att komplicera saker och ting, både genom tänkandet men även handlandet. Ända sedan jag var ung och började med allt som har med skönhetsvård att göra har jag alltid lyssnat på det som sägs på reklamen eller det som mina vänner säger. Jag har liksom inte tagit mig tid att lyssna på mig själv eller min egen kropp. Så oavsett hur min kropp och hud reagerat har jag envist pressat och stressat den med det senaste, det ”bästa”, det mest avancerade, det dyraste och det snyggaste, ja ni förstår. 

Steget att börja med Q for Skin var ganska stort för mig. Det doftande inte lika mycket, det fanns inte lika mycket att välja på och det gick inte att handla överallt.

Och vet ni, även när jag hade börjat så ville jag ha det mest avancerade, det nyaste och det bästa. Jag lyssnade fortfarande inte på kroppen. Jag använde till en början både Cleanser, ansiktsvattnet Suppressing Booster och ansiktskrämen Anti-stress Cream, självklart tillsammans med både havtorn- och svartvinbärskapslar. Ändå kände jag att min hud alltid var ”på G” och väldigt uppe vi varv, precis som jag. Jag tänkte att det säkert berodde på att jag börjat sikta på en tävling i fitness och det hände mycket runtomkring. Men även efter tävlingen så fortsatte min hud i ansiktet att vara igång hela tiden. Med det menar jag att jag får finnar, kvisslor och diverse rodnader. Efter att jag tvättat och sedan sved det i ansiktet, och även ansiktsvattnet gjorde att det ”kändes” men jag tänkte ju att det berodde på att det jobbade som det skulle. 

Men sedan kontaktade jag Q for Skin och berättade vad som hände. De sa då att jag skulle sluta med ansiktsvattnet, att det kan ha varit för aktivt för mig. Det kändes ju lite konstigt att ta bort något av ”det bästa” men jag gjorde som de sa och det vart genast en skillnad. Men inte helt bra. Efter ytterligare några månader, ja sånt här tar tid för mig innan jag gör de förändringar som behövs, så kontaktade jag de igen och sa att en del av min problem fortfarande var kvar, det var som att huden kändes överaktiv. Vi tog då tillsammans beslutet att skippa ansiktsvattnet helt och bara byta ut mot Quick Repair krämen och ibland även ta med Nourishing Oil. Va? Samma kräm i ansiktet som på kroppen? Går det? Är det ens möjligt? Och olja i ansiktet? Jag som brukat torka ut ansiktet med tandkräm när jag var ung. Det gick ju emot alla mina principer. Men jag följde rådet och det gjorde underverk. Direkt kändes huden så mycket lugnare. Jag lever ett rätt hektiskt liv för övrigt så att slippa känna att även huden i ansiktet lever hektiskt betydde massor. 

Jag gjorde ytterligare ett försök och provade att byta tillbaka Quick Repair Cream mot ansiktskrämen Anti-stress krämen, men nej. Min hud behöver det enkla, trygga och lugna konceptet. Så jag fick kapitulera och förstå att det bästa inte alltid är det bästa för just mig just nu. För summan av det hela är ju att detta visar hur bra produkterna är, att det faktiskt gör stor skillnad där de behövs. Men där de inte behövs så blir det inte alltid det bästa. Men nu vet jag att när jag väl behöver det så kommer de andra krämerna att göra underverk.

Min hud i ansiktet är så tacksam för att jag nu endast använder Cleanser och Quick Repair Cream tillsammans med både svartvinsbärskapslar och havtornskapslar, iinget mer och inget mindre. Det kan ju komma att ändras med åldern så klart men just nu är det på det huden reagerar som allra bäst, och det tänker jag lyssna på!

Mvh Sophie

Bloggarkiv

 

Utmaningar under våren

sophie  •  28 april 2020

Utmaningar under våren

Läs mer

 

Torr hårbotten av stress, men jag vet hur jag enkelt blir av med det

sophie  •  8 oktober 2019

Jag börjar oktober med att ge min hårbotten extra mycket näring med min älskade Nourishing Oil. Äntligen har vi den där naturliga och vårdande känslan…

Läs mer

 

Torr hårbotten av stress, men jag vet hur jag enkelt blir av med det

sophie  •  21 maj 2019

Just nu har jag precis haft en period när jag varit väldigt torr i min hårbotten. Det gäller att inte börja klia för då är det så svårt att sluta. Så direkt…

Läs mer

 

Hur vintern och väderomslag påverkat min hårbotten

sophie  •  25 mars 2019

Jag satte igång att smörja med olja morgon och kväll och borstade håret och hårbotten med min mjuka borste och som vanligt räcker det att göra detta i…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019