Blogg

Skin confidence

Hur vintern och väderomslag påverkat min hårbotten

I skrivandets stund är jag i en bra hårbottenperiod. Eller ja, det beror väl på vad man jämför med. Om jag noggrant börjar känna med fingertopparna så känner jag ju att det är lite knottrigt och torrt. Men när det inte kliar, inte fjällar och inte är stora röda områden i hårbotten som jag behöver dölja med att flytta benan så är det ändå en bra period.

Det var dock inte länge sen, så klart under vinterperioden med stress, torr luft, håret uppsatt mycket och många stunder med mössa som det gjorde ont när jag borstade håret. Och av någon outgrundlig anledning tog det lång tid innan jag gjorde något åt det hela. Det var som att stressen jag var inne i gjorde att jag bara körde på, ni vet där man lätt hamnar, i hamsterhjulet, stannade inte upp och tänkte efter.

För mig blir lösningen ofta att jag sätter upp håret, kanske i bästa fall tar lite olja sporadiskt inför natten om det kliar väldigt mycket men det här vet jag inte hjälper egentligen när de inte prioriteras. Jag behöver ge min hårbotten tid och omtanke och så kommer jag på banan igen. Men det är så svårt att prioritera när det är något som gå upp och ner. När det inte kliar hela tiden, det fjällar inte hela tiden och det är egentligen bara om man går riktigt när som man ser rodnaderna och flagorna. Och då blir det bortprioriterat.

Vet ni vad som vände det hela denna gången? Ett frisörbesök. Jag gick till frisören, det var kanske 2 år sedan sist och gav mitt hår kärlek och då kom motivationen och omprioriteringen.

Jag satte igång att smörja med olja morgon och kväll och borstade håret och hårbotten med min mjuka borste och som vanligt räcker det att göra detta i en vecka och redan efter ett par dagar börjar rodnaden försvinna och klådan avtar. Och peppar peppar har jag fortsatt att borsta håret och använda oljan ca två dagar i veckan. Motivationen har hållt i sig. Kanske är det vårvädret som vi sett några glimtar av som bidragit och att jag har en lugnare period med mindre stress.

Oljan och borsten är för mig och min hårbotten de bästa av vänner. Det fungerar verkligen. Åter igen, det är så viktigt att finna en acceptans för verkligheten. Jag har en känslig hårbotten och kommer alltid att ha. Genom att förstå det sänker jag kraven och acceptansen ökar, självklart även tacksamheten för att jag har dessa verktyg från Q for skin som hjälper mig.

Nu längtar jag efter våren, solen, värmen och utmaningarna som kommer med den.

Hälsningar,
Sophie

Bloggarkiv

 

Utmaningar under våren

sophie  •  28 april 2020

Utmaningar under våren

Läs mer

 

Torr hårbotten av stress, men jag vet hur jag enkelt blir av med det

sophie  •  8 oktober 2019

Jag börjar oktober med att ge min hårbotten extra mycket näring med min älskade Nourishing Oil. Äntligen har vi den där naturliga och vårdande känslan…

Läs mer

 

Torr hårbotten av stress, men jag vet hur jag enkelt blir av med det

sophie  •  21 maj 2019

Just nu har jag precis haft en period när jag varit väldigt torr i min hårbotten. Det gäller att inte börja klia för då är det så svårt att sluta. Så direkt…

Läs mer

 

Hur vintern och väderomslag påverkat min hårbotten

sophie  •  25 mars 2019

Jag satte igång att smörja med olja morgon och kväll och borstade håret och hårbotten med min mjuka borste och som vanligt räcker det att göra detta i…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019