Blogg

Skin confidence

Jaiteh

Hur vintern har påverkat min hud

Väderförhållanden är något som tydligt påverkar min hud. Det kan vara sol och värme, eller den kalla vintern. 

Tursamma människor, som inte vanligtvis har problem med huden, brukar kunna känna av att de blir torra när det blir minusgrader. För mig som redan är drabbad, blir konsekvenserna mer tydliga.

Överlag är min hud bättre än någonsin. Jag har aldrig haft så lite problem som i år, dock så är jag inte 100% ur riskzonen.

En typisk svensk vinter med kyla, vind, snö och regn är yttre påfrestningar som man inte kan komma undan. Detta har gjort att min hud mår olika beroende på hur utsatt för väder den är. 

Kroppen och främst armarna, som har varit ett av mina största problemområden, är idag nästintill opåverkad av vädret medan mitt ansikte och mina händer är mer sårbara. 

Jag försöker göra mitt bästa för att skydda ansiktet från vind och väder, samt använder handskar i största möjliga mån. Trots detta tar dem mer stryk. 

Huden i ansiktet har blivit torr och flagnar något då och då, mest runt munnen. Mina händer är också torra och huden kan klia enormt. 

Utöver min vanliga rutin med att smörja in mig med Nourishing Oil och Quick Repair Cream, så har jag börjat använda dem lite olika. Vanligtvis brukar man använda oljan under krämerna men nu när jag behöver ett extra skydd, brukar jag även lägga ett extra lager med oljan när resten har sjunkit in. Jag känner att med oljan som sista steg, är huden skyddad den mot vatten bättre. Jag brukar även smörja in händerna extra mycket på kvällen och sedan sova med tunna bomullshandskar. När jag vaknar så är händerna mjuka igen.

Något som jag märkte också märkte var att huden i ansikte blev väldigt glåmig och jag såg väldigt trött ut. Det är ingenting jag har tänkt på tidigare då resten av mina problem har varit så svåra. Det störde mig så jag började ta Lingonkaplsar. Jag märker redan nu en skillnad med att jag har fått tillbaka lyster i ansiktet och jag ser fram emot att se hur det blir när huden börjar må bättre i vår.

Ta hand om er och stay moisturized!

 

Bloggarkiv

 

För 2 år sedan gissade en kollega att jag var 38 år gammal när jag var 22 år

jaiteh  •  10 juli 2019

För 2år sedan gissade en kollega att jag var 38år gammal, när jag var 22år. Det var såklart inte det roligaste man har hört och mitt självförtroende fick…

Läs mer

 

Hur våren och pollensäsongen påverkar min hud

jaiteh  •  4 april 2019

Jag lärde mig efter förra våren att Nourishing Oil är mitt bästa hjälpmedel under pollensäsongen

Läs mer

 

Hur vintern har påverkat min hud

jaiteh  •  19 februari 2019

En typisk svensk vinter med kyla, vind, snö och regn är yttre påfrestningar som man inte kan komma undan. Detta har gjort att min hud mår olika beroende…

Läs mer

 

Jag är inte längre en torris vid påfrestande väderomslag

jaiteh  •  3 december 2018

Med Q for Skin som min hud- & hårvårdsrutin slipper jag besvär

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019