Blogg

Skin confidence

Från supertorr och uppgiven till en förbättrad självbild

 

Jag har haft problem med min hud sedan jag var liten, då mest i armvecken. I tonåren hände något och det blev värre. Jag fick ”trasiga” händer, sov med bomullsvantar och använde mycket kortison. Mina naglar var skadade som en puckelpist och huden på fingrarna var sprucken. Ännu värre blev det på vintern!

Under min första graviditet, hösten 2014 kom det tillbaka igen, nu värre än någonsin. Mina utslag spred sig till halsen och vidare upp i ansiktet. Ögonen svullnade igen och ögonlocken var röda och brände. Jag fick kortisontabletter och krämer utskrivna och allt lugnade sig för en stund, men så fort jag slutade med kortison kom utslagen tillbaka. Under sommaren blev det bättre men aldrig helt bra, så jag fortsatte till och från med kortison.


I oktober 2020 kom utslagen och den brännande huden på halsen tillbaka, vilket var otroligt jobbigt. Jag skämdes över hur jag såg ut och bad nästan om ursäkt för att visa mig, självförtroendet var kört i botten! Jag hade testat allt och visste inte längre vad jag skulle göra. Det var i den vevan jag hittade Q for Skin och bestämde mig för att prova om det kunde hjälpa mig. Att smörja huden från insidan tyckte jag lät intressant!

Jag började ta en Svartvinbärskapsel varannan dag och smorde mig med Blackcurrant Oil och Quick Repair Cream. I början och fram till november blev allt bara värre, armvecken blödde och halsen stramade och blossade. Efter att varit i kontakt med Q for Skins rådgivare ökade jag stegvis dosen av Svartvinbärskapslar till 3 kapslar/dag och smorde oftare, då menar jag ofta! Plötsligt kände jag att något hände. Huden på halsen blev bättre och bättre, och även mina händer blev fina. Efter 1 månad så var både min hals och mina händer fria från utslag och jag blev glatt överraskad när jag såg att mina naglar växte ut normalt. Tänk att kunna måla naglarna igen, vilken lycka!


Bakslagen kommer och går

Efter ungefär 3 månader ploppade det upp finnar i mitt ansikte, vilket kändes så där. Jag tog kontakt med Q for Skin igen som bekräftade det jag redan själv misstänkte, en utredningsprocess. Finnarna lugnade ner sig och huden blev mjuk och len ett tag.

Vid väderväxlingar och stress märks det att huden blir sämre. Under hösten 2021 kom ytterligare ett bakslag. Livet kom emellan och stressen ökade, vilket gjorde att de röda utslagen på halsen dök upp igen. Efter rådgivning med Q for Skin förklarade de att det kunde vara svamp och rekommenderade Quick Relief Shampoo till halspartiet. Helt otroligt, men jag märkte skillnad redan efter några dagar. Inte visste jag att man kunde använda ett svampeliminerande schampo även till kroppen.


Kosten påverkar huden

Jag har också förstått att vad jag äter kan påverka huden. Idag äter jag inte längre bröd och dricker oftast havremjölk. När vi lagar mat med mjölkprodukter försöker jag använda laktosfria produkter så gott det går.

Hur mår jag idag?

Skammen som jag ofta kände förut är borta. När utslagen var som värst satt jag till och med i bilen och åt min lunch, då jag ville slippa mina kollegors blickar. Jag handlade även sent på kvällarna och skylde ofta mitt ansikte med mina händer när jag pratade med folk, då jag länge hade kvar utslag runt läpparna där jag använt kortison under en längre period. Idag känner jag inte någon skam längre, min hud känns mjuk och len och min självkänsla har ökat.


Jag använder fortfarande Quick Relief Schampo till hals och hårbotten några gånger i veckan, annars tvättar jag mig med Q Ultra Care. Eftersom jag jobbar i gruva behöver jag duscha varje dag och då känns Q Ultra Care så bra. Den torkar inte ut huden och fungerar även jättebra som rengöring till ansiktet. Jag tar fyra Svartvinbärskapslar/dag och har inte bara fått en mjuk och återfuktad hud, mina slemhinnor har också förbättrats! Innan blev jag så torr av mina linser på kvällarna och ibland kunde det svida vid samlag med min partner. Dessa problem har också försvunnit! I ansiktet smörjer jag mig oftast med Quick Repair Cream vilket har fungerat bra länge. Den senaste tiden har jag även smugit in Lingonkrämen i min rutin, bara någon gång i veckan, som har en fantastisk doft och känsla på huden. Även den fungerar bra, trotts att min hud är väldigt känslig. 


Dottern har fått samma arv

Min dotter har samma hudproblematik som mig och värst är armvecken och ansiktet. Även hon har blivit jättefin av att äta två Svartvinbärskapslar/dag samt smörja sig med Quick Repair Cream. När hon var som finast i huden testade vi att ta bort kapslarna men fick direkt ett bakslag. Trotts hudbesvären är jag så glad att jag nu fått en förståelse för vad som fungerar för oss samt att vi har rätt redskap att ta till när problemen kommer tillbaka. Hon är idag 4 år gammal och har en mjuk och len hud hon också.

Både jag och min dotter tycker om att smörja oss med produkterna och att veta att de innehåller bra ingredienser. Jag både ser och känner resultat och är så glad över att slippa kortison, som jag trodde att jag skulle behöva använda livet ut. Undra hur fin min hud kommer att se ut om ett år? Det återstår att se, just nu känns den i alla fall fantastisk!

Bloggarkiv

 

Från supertorr och uppgiven till en förbättrad självbild

guest  •  25 november 2022

Camilla har under hela sitt liv haft en extremt torr hud som i vissa perioder blivit outhärdlig. Med stora röda fläckar på hals och i ansiktet tog skammen…

Läs mer

 

Tips på fantastiskt goda våfflor som är glutenfria, mjölkfria och äggfria

Gäst  •  25 mars 2022

Idag är det våffeldagen och vi vill tipsa om ett enkelt recept för goda och nyttiga våfflor för hela familjen. För våfflor kan man faktiskt göra både goda…

Läs mer

 

Boostande chiapudding till mellanmål

guest  •  4 februari 2022

Energilös på eftermiddagen? Testa chiapudding med blåbär. Ett smidigt, mättande och näringsrikt mellis som funkar till hela familjen. Glutenfritt, laktosfritt…

Läs mer

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019